Newsletter
Stiri & Comunicate de presa
Conferinte
Produse inovante
Cursuri
Studii de Master - UTCB
Studii de Master - UTCB
1. Ingineria sistemelor de securitate la incendiu şi de securitate fizică în clădiri (ISSISFC)
Absolvenţii pregătiţi prin programul de master ISSISFC vor răspunde acestor provocări, putând stabili un diagnostic corect privind securitatea clădirilor şi instalaţiilor aferente atât pentru clădiri existente cât şi pentru clădiri noi.
Programul de master ISSISFC urmărește crearea unui cadru organizat de formare a specialiștilor în domeniul securității, promovând o abordare integrată a problematicii specifice. În cadrul acestui master, vor fi acoperite două direcţii principale: securitatea la incendiu şi securitatea în clădiri. Scopul masterului este ca absolvenții să integreze cât mai mult din aspectele specifice securităţii în clădiri și să aibă o viziune completă asupra problematicii securității în mediul construit.
Având în vedere profilul dedicat al acestei misiuni, masterul îşi propune să realizeze liantul informaţional între specialiştii de profil: arhitecţi, ingineri constructori şi ingineri ai instalaţiilor şi sistemelor conexe, oferindu-le, într-o primă fază, bagajul de cunoştinţe integrate, multidisciplinar, urmărindu-se ulterior modul de adaptare a acestui concept de securitate la diferitele performanţe necesare clădirii.
👉 Program master 👉 Înscriere
2. Energie, confort și dezvoltare durabilă (ECDD)
Masterul “Energie, Confort și Dezvoltare Durabilă”, ECDD furnizează inginerului licențiat competențele necesare la întocmirea și optimizarea bilanțurilor sistemelor termo și electro energetice, a asigurării și monitorizării calității energiei electrice precum și la proiectarea și gestionarea sistemelor de instalații pentru asigurarea confortului, protecției si dezvoltării durabile în aplicații speciale. Pe parcursul celor doi ani de studii teoretice și practice inginerul va parcurge discipline precum: Termodinamica tehnică avansată (Termogazodinamica, Termodinamica ireversibilă cu viteză finită, Sisteme energetice neconvenționale), Mecanica fluidelor aplicată (Turbulență, Transportul poluanților, CFD), Electrotehnica avansată (Electrotehnica teoretică, Rețele electrice în regim tranzitoriu și nesinusoidal), Tehnici de achiziție și prelucrare a datelor, calitatea energiei electrice, Încălzirea și răcirea prin radiație, Alimentarea cu energie electrică a receptoarelor de mare și foarte mare putere, Climatizarea spațiilor industriale și cu destinații speciale, Instalații pentru fluide speciale, Sisteme performante pentru producerea energiei termice, Domotica, imotica și managementul sistemelor de instalații, Instalații pentru protecția la incendiu.
👉 Program master 👉 Înscriere
3. Sisteme cu surse regenerabile integrate în clădiri (SSRIC)
Masterul Sisteme cu surse regenerabile integrate în clădiri (SSRIC) oferă absolvenților competențe ce le vor permite să desfășoare activități în domeniul Inginerie civilă și instalații, vor deveni specialiști capabili să aplice (atât în domeniul concepției cât și al exploatării), cele mai recente tehnici și tehnologii de utilizare a surselor regenerabile de energie. La finalizarea celor 4 semestre de studiu, acești specialiști vor avea formarea profesională ce le va permite să propună pentru echiparea clădirilor instalații care să se bazeze preponderent pe surse regenerabile de energie și vor fi capabili de a concepe, de a planifica și gestiona proiecte de construcții-instalații bazate integral pe surse regenerabile de energie sau/și instalații hibride (având simultan surse clasice de energie dar și regenerabile). Totodată, absolvenții vor avea abilități de a proiecta clădiri care să răspundă cerințelor NZEB (Nearly Zero Energy Building) conforme reglementărilor în vigoare și strategiilor energetice cele mai moderne.
👉 Program master 👉 Înscriere