Newsletter

Stiri & Comunicate de presa

17 apr 2024, ora 14:18
Revista Ingineria Instalațiilor Nr. 1 / 2024, Anul XLVI   A apărut primul număr [...]
01 apr 2024, ora 13:37
Revizuirea Directivei privind performanța energetică a [...]
18 mar 2024, ora 12:53
  Declarație comună privind EPBD revizuită   Noi, organizațiile subsemnate, ne [...]
21 dec 2023, ora 15:07
Revista Ingineria Instalațiilor nr. 4 / 2023   Vă invităm să consultați acest [...]
05 sep 2023, ora 16:31
AIIR are un nou Director Executiv   Șef Lucrări Dr.ing. Răzvan [...]
06 iul 2023, ora 16:18
Revista Ingineria Instalațiilor nr. 2/2023   Pe măsură ce ne confruntăm cu [...]
13 apr 2023, ora 14:11
REVISTA INGINERIA INSTALAȚIILOR nr. 1 / 2023      A apărut numărul 1/2023 [...]
15 feb 2023, ora 12:19
Invitație - Atelier regional de lucru BUS4RoBOOST 2 martie 2023, Hotel Europeca, [...]
15 feb 2023, ora 11:42
Auditorul energetic va decide dacă o clădire este sau nu ecologică   Noile [...]
19 ian 2023, ora 13:47
Cursuri SRI, LEVEL(s) și ENERG+   Promoție SRI & [...]

Conferinte

Produse inovante

Conferinte

‹ Inapoi la Conferinte

RCEPB - Ediţia XV - Review

Data: 08 iun 2023 - 09 iun 2023

Conferința Internațională

Performanța Energetică a Clădirilor

Ediția a XV-a - Review



 

Conferința Internațională Performanța Energetică a Clădirilor, organizată de OAER (Ordinul Auditorilor Energetici din România), AIIR (Asociația Inginerilor de Instalații din România) și UTCB (Universitatea Tehnică de Construcții București) cu sprijinul EU-CONEXUS a avut loc pe 8 și 9 iunie 2023, la Biblioteca Națională a României. Evenimentul din acest an a avut ca temă “Roadmaps for NZEBs and ZEBs – Between Obligations and Possibilities” și a reunit reprezentanți ai autorităților publice, auditori energetici, arhitecți, proiectanți, studenți, reprezentanți din mediul academic și din cercetare, dezvoltatori imobiliari, companii de service și punere în funcțiune și producători și distribuitori de materiale de construcții, echipamente de instalații și aparate de măsură.





A 15-a ediție a RCEPB s-a bucurat de un mare succes atât în rândul celor prezenți la Biblioteca Națională a României, cât și în rândul celor care ne-au urmărit online. Peste 50 de speakeri din 12 țări au contribuit la calitatea științifică și  profesională ridicată a evenimentului.






CĂTĂLIN LUNGU, Președinte REHVA & OAER, organizatorul principal al evenimentului, a spus: ”Mulțumim tuturor celor care au contribuit activ sau pasiv la reușita conferinței. Am adus pentru dumneavoastră, pe scena RCEPB, pe unii dintre cei mai apreciați specialiști europeni și naționali din domeniul EPB. Companiile-sponsor care au susținut financiarevenimentul sunt coloși în aria lor de activitate. Suntem mândri că împreună am pus umărul la organizarea unui „spectacol” în care am îmbinat utilul cu plăcutul.”

Prima sesiune a conferinței a fost rezervată reprezentanților autorităților publice. OANA ÖZMEN, deputat în Parlamentul României, ORSOLYA KÖVÉR – Consilier - MDLPA, ANCA GINAVAR, Director General al Direcției Generale de Dezvoltare Teritorială din cadrul MDLPA, LIVIU MUŞAT, Director general - ADR-Sud-Muntenia, DAN NICULA, Director general - ADR-București-Ilfov și Alexandru Săraru, Consilier parlamentar au vorbit despre strategia de viitor și oportunitățile care sunt oferite tuturor celor implicați în realizarea unui mediu construit sustenabil. CRISTIAN ERBAŞU a moderat această sesiune, fiind secondat de CĂTĂLIN LUNGU.

 

      


Speakerii internaționali, JAREK KURNITSKY - REHVA TRC Chair, JOHANN ZIRNGIBL – Vicepreședinte REHVA, PEDRO VICENTE-QUILES – Vicepreședinte REHVA, CHRISTIAN INARD Decan - La Rochelle Université, JAAP HOGELING - CEN/TC371 Chair, PARIS FOKAIDES Conferențiar universitar - Frederick University, LIVIO MAZZARELLA – Profesor universitar - Politecnico di Milano & Vicepreședinte REHVA, SYLVIAN COURTEY – Președinte - Eurovent Certita Certification, JANA BENDŽALOVÁ – Director executiv – ENBEE, ILHEM BORCHENI – Director al Departamentului de Inginerii Civilă – IIT, NIKOS MPOUZIANAS – Cercetător asociat – CERTH, alături de cei români,  RADU VĂCĂREANU - Rector UTCB, SIMONA MUNTEANU – Prorector UAUIM, IOAN-SILVIU DOBOŞI – Președinte AIIR & Manager  General - DOSET IMPEX, LIVIU DRUGHEAN – Director executiv AIIR & Președinte AFCR, IULIANA CHILEA – Manager General ASRO, CRISTIAN ERBAŞU – Președinte FPSC & TEC & proprietar al celei mai mari companii de construcții din România, “Cristian Erbașu”, TIBERIU CATALINA – Vicepreședinte AIIR-FV, RALUCA TEODOSIU – Expert în eficiență energetică - TUD Group, ANCUŢA MĂGUREAN - Expert al Comisiei Europene în cadrul Research Executive Agency și HORIA PETRAN - Președinte Cluster pRO-nZEB, au adus în atenția participanților problemele generate de încălzirea globală și au propus soluții pentru reducerea utilizării combustibililor fosili până la renunțarea completă a folosirii acestora.



      

 

În sesiunea a VII-a au fost prezentate în paralel, cele mai importante programe pentru calculator de pe piața din România, conforme cu metodologia Mc001/2022. Este vorba de ENERG+, dezvoltat de OAER  (Ordinul auditorilor energetici din România), un soft destinat auditorilor energetici, arhitecților inginerilor proiectanți și evaluatorilor „Green Buildings”  pentru clădiri verzi și Doset-PEC, dezvoltat de Firma Dosetimpex SRL, Timișoara - departamentul IT, în scopul ușurării sarcinilor ce revin auditorilor energetici atestați pentru întocmirea auditului energetic și elaborarea certificatului energetic al unei clădiri/apartament. Despre calitățile, dar și despre părțile care urmează a fi optimizate, au vorbit cei direct implicați, Conferențiar universitar TIBERIU CATALINA și Profesorul IOAN BISTRAN, alături de auditori cu experiență, care deja utilizează aceste programe.

 

   

  

Concursul studențesc desfășurat în cadrul RCEPB 2023 a adunat 8 echipe de la mai multe universități din țară. Premiile totale au depășit suma de 3000 de euro, iar câștigătorul a fost IOSIF ILIEŞ de la UTCB. Locul 2 a fost ocupat de echipa Pozitive Energy District de la UTCN formată din Gabriel Timotei Ilieș și Denis Simoniak, iar locul 3 de Andrei Ștefan Măgureanu de la UTCN. Premiul „Best Poster” a fost obținut de echipa Eco Gen de la UTCB formată din GABRIELA PÂRVU și EDUARD THEODOROVICIU. 

 

   


Conferința din acest an a fost organizată cu suportul financiar al TEXCO - sponsorul principal al evenimentului. TEXCO este distribuitor de sisteme de umidificare și dezumidificare și oferă o gamă largă de tehnologii de umidificare și dezumidificare avansate, inclusiv umidificatoare cu abur, sisteme de pulverizare fină, umidificatoare evaporative și multe altele.

RCEPB 2023 s-a desfășurat și cu sprijinul: NIKOOS MAX COMPANY INTERNATIONAL (sponsorul concursului studențesc), CELCOATREAMAN&MACHINEHEXONICDAIKINDANFOSSTESTOVITASTAL CONSULTINGWEBER ENEGINEERINGVELUX și BOLOBOC.

 

      


Moderatorii care au asigurat dinamismul discuțiilor pe toată durata evenimentului au fost: CĂTĂLIN LUNGU – Președinte REHVA & OAER, CRISTIAN ERBAŞU – Președinte FPSC & TEC, FLORIN BĂLTĂREȚU - Prorector UTCB, ILINCA NĂSTASE - TRC Co-chair REHVA & Director al Școlii Doctorale a UTCB, ANDREI DAMIAN – Conferențiar universitar UTCB, ANCUŢA MĂGUREAN – Expert al Comisiei Europene în cadrul Research Executive Agency, GRAȚIELA ȚÂRLEA - Președinte AGFR, NICOLAE ANTONESCU – Conferențiar universitar UTCB, CRISTIANA CROITORU - Conferențiar universitar UTCB, TIBERIU CATALINA - Conferențiar universitar UTCB, ANDREI BURLACU – Profesor universitar TUIAŞI și ANAGABRIELA DEAC – Șef lucrări UTCN.

Programul științific al RCEPB 2023 a fost completat și de un program artistic susținut de elevi de la Colegiul „Dinu Lipatti” care au propus participanților un recital care a inclus prelucrări moderne și folclorice. „Cuibul Artiștilor” a încheiat ediția din acest a Conferinței Internaționale Performanța Energetică a Clădirilor cu un spectacol inedit de suspans, bazat pe antrenarea simțurilor.

 




Odată cu încheierea celei de-a 15-a ediții a RCEPB spunem că scopul nostru de a promova folosirea surselor de energie regenerabile, de găsire a noi alternative la utilizarea combustibililor fosili și de a crea legături strânse între toți actorii din domeniul performanței energetice a clădirilor a fost atins.


Mulțumim încă odată tuturor celor care au fost alături de noi și cu promisiunea unui eveniment cel puțin de nivelul celui care tocmai s­-a încheiat, vă așteptăm pe toți la următoarea ediție internațională a RCEPB, în mai 2025!”

 

Calendar Evenimente

Aprilie 2024
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Parteneri

Sponsori

Publicatii