Logare Membru AIIR

E-mail:
Parola:
 
  › Recuperare parola

Newsletter

 Abonare    Dezabonare

Stiri & Comunicate de presa

05 noi 2019, ora 14:52
Puteti descarca articolele prezentate in cadrul Conferintei a 54-a de Instalatii, Sinaia 2019 
24 oct 2019, ora 17:03
  Mai multe informatii aici: www.ish.messefrankfurt.com
06 dec 2017, ora 12:41
Cel mai frumos elogiu: „Ingineria reprezintă o mare profesie. Există in ea satisfacţia [...]
25 oct 2017, ora 09:59
Scurte descrieri ale companiilor prezente puteti gasi aici. Daca sunteti interesati sa va [...]
10 oct 2017, ora 11:52
      Stimați membri AIIR, Avem deosebita plăcere să vă invităm [...]
02 mai 2017, ora 09:05
Va informam ca dnul prof.cons.dr.ing. Mihai ILINA (presedinte onorific al AIIR-Filiala Valahia), [...]
06 apr 2017, ora 11:54
" Stimați colegi, stimați invitați, Vă transmit gândurile mele de bine și urări de [...]
08 feb 2017, ora 10:52
Adunarea Generala AIIR - Filiala Valahia Presedintele AIIR – Filiala Valahia impreuna cu [...]
28 oct 2016, ora 08:45
In data de 27 octombrie a avut loc sedinta in vederea avizarii Normativelor P118/1 partea de [...]
06 oct 2016, ora 21:33
Programul editiei 51 a Conferintei de Instalatii AIIR, Instalatii pentru Inceputul Mileniului III - [...]

Conferinte

  • CLIMA 2019
  • EURO-Constructii
  • RCEPB
  • Sinaia
  • EUREKA

Produse inovante

  • Panouri solare
  • Panouri solare
AIIRO.ro » DOWNLOAD » Stiri & Comunicate presa

Stiri & Comunicate presa

‹ Inapoi la Stiri & Comunicate presa

Studenții participă la construirea Centrului Green Mogo, clădirea zero-energie de la Mogoșoaia

       Început în urmă cu an, proiectul de transformare a sediului Asociației Greenitiative din comuna Mogoșoaia a atras numeroși studenți și le-a oferit experiența practică a participării la proiectarea și construirea unei clădiri verzi zero-energie.

 

       Studenții și mediul academic reprezintă unul din grupurile-țintă ale Proiectului Centrul de Instruire și Consiliere Energetică Green Mogo, pornind de la ideea că ceea ce se învață teoretic la cursurile universitare poate fi îmbogățit semnificativ prin participarea la activitățile tipice construirii unei clădiri. În plus, nu e vorba de un proiect de construire obișnuit ci de unul care își propune să realizeze o clădire adaptată la problemele generate de schimbarea climei, eficientă energetic și care produce energie, care incorporează materiale naturale, locale, reciclate sau reutilizate, care include o seră și o grădină de permacultură pe acoperiș. Participarea directă a studenților la majoritatea etapelor de realizare a clădirii aduce o experiență semnificativă în ceea ce privește construirea sustenabilă, cu impact redus asupra mediului.

 

      “Beneficiind de cele două concepte inedite ale acestui proiect, cel de a folosi clădirea ca material didactic și cel de ”learning by doing”, designul propus de noi va prinde formă în mâinile noastre. Parcurgem astfel toate etapele unui proiect real, de la concept, propunere, negociere cu beneficiarii, până la detalierea designului propus și chiar execuția acestuia „in situ”. Aspectul practic al proiectului îi atrage în mod deosebit pe membrii echipei; oportunitatea de cercetare și punere în operă a materialelor, cea de participare la schimbarea atitudinii față de mediul înconjurător și cea de valorificare a potențialului construirii sustenabil în România aduc o experiență valoroasă pentru un tânăr student arhitect, la început de carieră. explică Anca Creţu, student UAUIM anul VI, coordonatoarea grupului de voluntari studenți și elevi.

 

      Greenitiative și-a propus să colaboreze într-o primă etapă cu studenți la arhitectură, urbanism, peisagistică și construcții – instalații. Am semnat acorduri de parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și cu Facultatea de Ingineria Instalațiilor din cadrul UTCB, ca studenții care vor să se implice mai mult și să devină chiar voluntari ai organizației să beneficieze de recunoașterea academică a implicării lor în activitățile proiectului de realizare a Centrului Green Mogo. Din grupul de voluntari cu care lucrăm fac parte studenți arhitecți, peisagiști, urbaniști, o absolventă a Facultății de Horticultură din cadrul USAMV dar și trei elevi de la Liceul de Arhitectură și Lucrări Publice „I.N. Socolescu” din Bucureşti.

 

     „Încurajăm şi studenţii de la alte facultăţi să participe la activităţile organizate de noi, atât în perioada de construcţie a Centrului cât şi la atelierele și cursurile pe care le vom organiza în următorii ani. Am fost bucuroși să colaborăm până acum cu studenți și elevi entuziaști şi dornici să înveţe prin experiențe practice de proiectare și construire verde, alături de echipa de proiectanți ai clădirii Centrului Green Mogo. Pentru a face trecerea la o societate cu emisii reduse de gaze cu efect de seră, e nevoie ca încă de pe băncile universităților și chiar a liceelor tinerii să aibă contact cu concepte care țin de sustenabilitate energetică și reducerea impactului asupra mediului a activităților umane” spune Marius Ienculescu-Popovici, preşedintele Greenitiative şi coordonatorul proiectului.

 

     Centrul de instruire și consiliere energetică Green Mogo  își propune să devină un model de colaborare între societatea civilă, mediul academic, cercetare, învățământ preuniversitar și sectorul de business orientat către sustenabilitate energetică.

 

     Proiectul Centrul de Instruire și Consiliere Energetică ”Green Mogo” este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 71.693 euro.

     Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org

 

Despre Asociația Greenitiative


     Greenitiative este o organizație de mediu și dezvoltare durabilă care, de nouă ani,  promovează prin proiecte de eco educație, green building & living și dezvoltare comunitară durabilă, trecerea la o societate cu emisii reduse de gaze cu efect de seră, pentru care considerentele de mediu sunt prioritare. Alături de WWF România și Viitor Plus, Greenitiative este organizație fondatoare a Platformei Școli verzi, care a creat pentru școlile din România opționalul “Eco educație pentru Școli verzi”. Mai multe informații despre Greenitiative pe www.greenitiative.ro și pe Facebook - Greenitiative/Centrul Green Mogo/Școli verzi.

 

Pentru informaţii suplimentare despre proiectele noastre vă rugăm să o contactaţi pe Felicia Ienculescu-Popovici, e-mail feliciaip@greenitiative.ro sau  telefon 0744 48 59 72.


Descarcare comunicat de presa.


 

Calendar Evenimente

Iunie 2020
Du Lu Ma Mi Jo Vi Sa
 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Parteneri

Sponsori

Publicatii

  • Reviste
  • Carti tehnice
  • Aerul si Apa

 

© Copyright 2020 - Asociatia Inginerilor de Instalatii din Romania
facebook LinkedIn